fbpx

Cinci metode de epilare accesibile pentru fiecare! Tu pe care o alegi?

     Disconfortul  asociat cu părul nedorit, îngrijorează toate reprezentantele sexului frumos deopotrivă, doar că în grade diferite. Unele domnițe se conduc după principiul că și „dinții, de asemenea, trebuie să fie spălați  în fiecare zi“, și folosesc un aparat de ras electric sau mecanic, nefiind deloc deranjate că acest procedeu de epilare trebuie efectuat cu o frecvență foarte înaltă. Unele domnițe doresc  să rezolve problema odată și pentru totdeauna, încercând să găsească cel mai bun mod de epilare – electroepilare, epilare cu lazăr ș.a.

     Instrumente, unelte, preparate, soluții, accesorii:  o industria uriașă funcționează pentru a scăpa de firele atât de subțiri, dar atât de persistente… Haideți în continuare să vedem care este totuși cea mai efectivă și mai accesibilă metodă de epilare!

Pensarea (smulgerea)

Este simplu, acasă, eficient, lent, bine cunoscut și foarteeee dureros. Ai nevoie de o pensetă, o oglindă, o vedere bună și răbdare. De obicei, metoda este obișnuită femeilor care urmăresc regulat forma sprâncenelor lor și a mustăților J!

  Totuși se știe  că nu trebuie să abuzezi de ciupirea părului prea mult, mai ales în zona buzei superioare. În primul rând, sunt descrise cazuri de edem reactiv traumatic, care poate  persista și  câteva zile. În al doilea rând, există dovezi că creșterea părului după smulgere cu penseta se poate intensifica, iar părul nou devine adesea mai rigid. Adevărul e  că, atunci când are loc smulgerea  incorectă a părului se poate trauma foliculul pilos, după care el poate să muteze și se comportă absolut imprevizibil.

Bărbieritul (rasul)

Datorită bărbaților, omenirea a acumulat o experiență pozitivă și veche de secole în domeniul bărbieritului. Rasul a fost și rămâne o metodă rapidă, ușoară, eficientă și ieftină de îndepărtare a părului nedorit.

Anterior, sa presupus că rasul multiplu de păr într-un singur loc stimulează creșterea creșterii lor. Acum este demonstrat în mod echivoc că nu este așa.Totuși este ceva banal să vezi cum o femeie se rade pe picioare, însă e cam penibil să vezi o femeie care se rade pe față, burtă ș.a.m.d. )

Lamele de ras, aparatele de ras, cremele înainte și după bărbierit  sunt o industrie de miliarde de dolari, care nu se intimidează  în niciun fel de creșterea lentă și treptată în popularitate a altor metode de îndepărtare a părului. Mașinile de ras pentru femei sunt, de obicei ușor diferite în formă și sunt realizate din plastic de culori feminine violet, roz, verde deschis, etc.  Cu toate acestea, nimeni nu a dovedit încă că acestea sunt cumva  diferite de cele ale bărbaților ). În orice caz, bărbații care foloseau din întâmplare mașinile de bărbierit  pentru femei nu au observat nici o diferență semnificativă – nici în timpul procedurii, nici după.

Epilare chimică

Substanțele epilatoare chimice sunt disponibile într-o varietate  mare de forme: geluri, creme, loțiuni, aerosoli, tuburi închise cu o rolă circulară rotativă, etc. După cum sugerează și numele, baza tuturor este  capacitatea de distrugere chimică a părului epidermal. Produsele chimice dizolvă baza proteică a părului, ceea ce duce la o separare ușoară de suprafața pielii. Epilatoarele  chimice pot fi fabricate, de exemplu, pe baza diferitelor preparate enzimatice.

Marele neajuns al epilatoarelor chimice  este sensibilitatea crescută la temperatura pielii și la pH. Adică, dacă anumiți parametri nu sunt respectați, activitatea substanțelor chimice  poate fi redusă semnificativ.

În mod evident, foliculul de păr nu este afectat de epilarea chimică, astfel încât ciclul de creștere al părului rămâne același ca și înainte de procedură.

De asemenea demn este de menționat că fiecare firmă producătoare  prescrie schema de aplicare a depilatorului chimic. De aceea este foarte important să urmați cu atenție toate instrucțiunile specifice, care au venit împreună  cu depilatoarele chimice respective. De asemenea, asigurați-vă  facâng  un test preliminar pentru a determina sensibilitatea individuală și reacții alergice eventuale. Prin nerespectarea acestor reguli, depilatoarele  chimice pot provoca leziuni ale pielii, până la arsuri chimice. Sunt cazuri documentate când utilizarea depilatoarelor a dus la apariția unor arsuri chimice de gradul 2-3, ceea ce a lăsat în urmă cicatrici vizibile.

În plus  depilatoarele chimice  nu sunt eliberate într-o formă unificată: fiecare dintre ele este destinată anumitor părți ale corpului. De exemplu, pielea picioarelor  presupune o sensibilitate mai mică, astfel încât concentrația componenților chimici activi pot fi mai mari decât, să zicem, preparatele destinate utilizării în zona inghinală, față sau axile.

Epilatoarele chimice nu trebuie folosite niciodată în domeniul pleoapelor și sprâncenelor, precum și al pielii arse sau deteriorate. În primul caz, sunt posibile arsuri grave ale membranelor mucoase, în al doilea – o agravare periculoasă a problemei.

Epilarea cu ceară (waxing)

Esența metodei este extrem de simplă – folosirea unui preparat adeziv (o ceară specială), o lipire a firului de păr, care este apoi îndepărtat printr-o singură unitate cu ajutorul șervețelelor speciale.

Desigur, epilarea cu ceara este o procedură mai dureroasă decât alte metode de epilare, dar cu toate acestea este răspândită  pe o scară largă. Se crede că ceara oferă unul dintre cele mai bune rezultat pe termen lung în comparație cu alte metode de epilare și creșterea părului  începe după două – trei săptămâni.

Mai mult decât atât, există cazuri în care utilizarea persistentă de ceară timp de mai mulți ani (de exemplu, cinci -zece) a dus la încetarea finală a creșterii părului.

Tipurile de ceară folosită pentru bioepilare este destul de largă. De exemplu, pentru ceara delicată pe zonele de piele cu o cantitate mică de păr (deasupra buzei superioare), precum și pentru a controla forma sprancenelor, este utilizată o ceară naturală de pin, suplimentată cu ulei vegetal și mineral. Sunt de asemenea cunoscute ceara cu ulei de masline si ceara de azulena care conține extract de mușețel, care inmoaie efectul traumatic si duce la scurtarea perioadei de reabilitare a pielii după procedură.

Unele companii  oferă seturi complete de depilare, care, pe lângă ceară, includ produsă de curățare înainte de depilare; preparate care înmoaie pielea după procedură; Incalzitoare de ceară; benzi speciale de aplicare; hârtii igienice pentru depilare, uleiuri și loțiuni umede, precum și alte accesorii destinate tratării pielii după procedură. Fâșiile de hârtie sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, în funcție de locul de utilizare.

Unii producători susțin că loțiunile recomandate după epilare, au de asemenea proprietăți pentru a încetini creșterea părului. Ele nu doar afectează foliculul, dar inhibă și activitatea keratinocitelor, dacă e să credem celor spuse de către producători.

Practic, epilarea cu ceara implică două metode, foarte asemănătoare, – utilizarea de ceară fierbinte (solidă) și rece (moale).

Prima metodă, de regulă, este destinată saloanelor: încălzirea cerii solide și controlul temperaturii (pentru a evita arsurile pielii), este mai bine să încredințezi specialiștilor, totuși. Pentru a încălzi ceara, este nevoie de 20-40 de minute. Temperatura ridicată la aplicare permite pielea să “aburească”, să se extindă porii și, în consecință, să elimine mai mult păr cu senzații de durere mai puțin pronunțate. Problema cu acest tip de ceruire este că, după aplicarea cerii asupra pielii, aceasta foarte repede se lipește, astfel încât există posibilitatea ca unele fire de păr să nu intre în aderență.

A doua metodă este folosită atât în saloane, cât și acasă. Încălzirea este mai rapidă și mai ușoară, însă, odată cu îndepărtarea benzii de depilat, senzațiile de durere sunt mai pronunțate decât în prima variantă de ceară solidă. În plus, majoritatea firmelor care furnizează acest tip de ceară produc ceară care nu se dizolvă în apă. Prin urmare, după procedură, ceara în exces trebuie îndepărtată cu soluții speciale.

În majoritatea țărilor, inclusiv în Republica Moldova, ceara este considerată o procedură sigură, care este efectuată de aproape toată lumea. Cu toate acestea, unii experți consideră că acest optimism este excesiv. Ei avertizează că această metodă coține cu sine și o paletă de contraindicații care trebuie neapărat luate în considerare. (despre asta însă, intr-un alt articol).

Epilarea cu zahăr (sugaring)

Unii autori califică îndepărtarea părului cu zahăr (sau, mai degrabă, cu substanțe care conține zahăr) într-o  metodă de epilare separată și îi atribuie toate onorurile cuvenite sugaring-ului.

Aceasta este una dintre cele mai vechi metode: există dovezi convingătoare că și în Egiptul antic s-a utilizat soluția de zahăr pentru a elimina părul nedorit. În epoca modernă, interesul pentru epilarea cu zahăr, s-a manifestat în mod sinusoidal  – popularitatea a fost înlocuită de apatie și invers. Cu toate acestea, astăzi cosmetologii americani, apoi și cei din întreaga lume (desigur că și ai noștri )) oferă din nou pe scară largă eliminarea părului cu ajutorul zahărului, sau al procedurii de sugaring, (din engleză sugar – zahăr).

Se folosește o pastă caldă, semisolidă, conținând zahăr, care se aplică cu ajutorul unei spatule speciale, sau direct cu mâna, pe zona care se dorește a fi epilată. Potrivit majorității specialiștilor, pielea suferă mai puțin decât în cazul unei proceduri de epilare cu ceară, deoarece zahărul are proprietatea de a se lipi de firele de păr, nu de piele. În plus, părul din zona tratată începe să crească mult mai târziu – în aproximativ cinci- șase săptămâni.

Însă despre diferența celor din urmă două metode, despre avantaje și dezavantaje, dar și depre alte metode INSTRUMENTALE de epilare- cu siguranță într-un alt ARTICOL!

Așadar, tu care metodă utilizezi? Te îndemn să vorbești din experiența ta, într-un mesaj mai jos!

Te-am PUPAT!!!